Bacalao

Bacalao

Skrevet den, av Odd-Magne Hansen. Arkivert i hovedretter.

Det er minst to fordeler med å servere bacalao på denne måten.

Christinas

I Puerto Rico på Grand Canaria ligger en familiedrevet restaurant som heter Christinas. Sist jeg besøkte Christinas, for tre-fire år siden, bestilte jeg en rett de kalte Bacalao Portuguese.

For første gang opplevde jeg en restaurant som viste at de var stolte over å servere klippfisk. På tidligere restaurantbesøk hadde jeg enten fått servert bacalao som en gryterett nesten uten fisk, eller klippfisk i beskjedne stykker på bunnen av tallerken, skjult under alt garnityret. På Christinas derimot, la de et sjenerøst stykke oppå grønnsakene for å fremheve fisken.

Det er minst to fordeler med å servere bacalao på denne måten. For det første ser gjestene at det er klippfisk de blir servert. For det andre blir retten bedre fordi man oppnår mer variasjon i både smak og konsistens.

Her får du min oppskrift på bacalao. At dette er en spanskinspirert rett ser man tydelig i bildet over hvor man finner de igjen de spanske fargene.

Oppskrift på bacalao

Slik lager du bacalao til to personer:

Sett potetene på kok. Stek cherrytomatene til skinnet løsner, og “skrell” tomatene.

Skrell løken, rensk paprikaen, og kutt dem opp. Finhakk jalapeno og to fedd hvitløk. Skrell potetene når de er kokt, og del dem i skiver.

Stek paprika på høy varme i litt av oljen. Ha i jalapeno og hvitløk, og la det steke litt før du har i løken og tomatene. Knus tomatene og la det koke i tre minutter. Tilsett resten av oljen og la det koke i fem minutter til. Vend inn potetskiver og oliven. Smak til med salt, pepper og cayennepepper. Hold grønnsakene varme.

Kok opp melk, vann og to fedd hvitløk skåret i tynne skiver. Ha i fisken. La det simre i 10-15 minutter.

Fordel grønnsakene på to tallerkener, og ha fiskefiletene på toppen.

God appetitt!