Blomkålsuppe

Blomkålsuppe

Skrevet den, av Odd-Magne Hansen. Arkivert i forretter.

Blomkålsuppe er en del av livet mitt.

Kort om meg og blomkålsuppe 

  • 31. mai 1993 ble jeg konfirmert og spiste blomkålsuppe til forrett. 
  • 1. september 1999 gikk jeg opp til fagprøve som kokk og laget blomkålsuppe til forrett.
  • 30. oktober 2011 besøkte jeg foreldrene mine.  Mamma snakket da om hvor god blomkålsuppen i konfirmasjonen min var. Grunnen til at hun husket denne blomkålsuppen så godt, var at i motsetning til de blomkålsuppene hun hadde fått servert tidligere, hadde kokkene hatt blomkålbuketter i suppen slik at det var noe å tygge på. 
  • 03. november 2011 laget jeg min egen oppskrift på blomkålsuppe inspirert av fortellingen om blomkålsuppen i konfirmasjonen min. Resultatet ser du over, og oppskriften får du her:

Oppskrift på blomkålsuppe

Del blomkålen i buketter og skjær blomkålstilken i små biter. Ha alt i en kjele sammen med melk og sett på kok.

Skjær baconet i små strimler og sprøstek baconstrimlene i litt olje. Ta baconet ut av pannen og legg til siden. 

Når blomkålbukettene har småkokt i fem minutter, tar du ut noen buketter til garnityr. Kok blomkålen i fire minutter til.

Mos alt med en stavmikser (alternativt en foodprosessor) til en jevn masse. Rør inn fløten. Smak til med litt nyrevet musattnøtt, salt og pepper.

Fordel blomkålbukettene og suppen på fire tallerkner. Strø over baconet og hell litt olivenolje på toppen.

Serverer gjerne med godt brød og smør.

God appetitt!