Brød

Brød

Skrevet den, av Odd-Magne Hansen. Arkivert i bakverk.

Godt brød er det beste jeg vet. Her får du oppskrifen på mitt gulrot -og chilibrød.

Godt brød

Godt brød er det beste jeg vet. Men godt brød er ikke lett å få tak i. For to måneder siden bestemte jeg meg derfor å bake brødene mine selv.

I løpet av denne tiden har jeg eksperimentert med ulike kornsorter og ulike smaker. Favoritten min så langt er brødet med gulrot og chili. Det er et saftig og smaksrikt brød som er enkelt å lage. Her får du oppskriften.

Oppskrift på brød med gulrot og chili

Oppskriften er til tre små gulrot-og chilibrød:

Skrell gulrøttene. Rasp dem fint og bland dem sammen med gjær, salt, lunket vann, og finhakket chili. Spe i hvetemelet. Sett deigen til heving.

Når deigen er blitt dobbelt så stor, deler du deigen i tre like store deler. Form deigen og ha brødene på et brett.

La deigen heve til tredobbelt størrelse. Varm opp ovnen til 220°C. Sett inn brødene og sett ned ovnen til 180°C. Stek brødene til de er gyldenbrune. For å kontrollere om brødene er ferdig, banker du forsiktig på undersiden av brødene. Hører du en hul lyd er brødene ferdig.

God appetitt!