Klippfiskboller

Klippfiskboller

Skrevet den, av Odd-Magne Hansen. Arkivert i forretter.

Klippfiskboller skaper forventninger.

Appetittvekker  

Klippfiskboller er en utmerket appetittvekker. Disse kan du både servere sammen med en frisk velkomstdrink for å gi gjestene en smak på hva de har i vente, og som forrett. Vær bare forberedt på at gjestene kommer til å ha store forventninger til neste rett. 

Oppskrift på klippfiskboller

Denne oppskriften på klippfiskboller er beregnet som forrett til fire personer. 

Ingredienser

Klippfiskboller Chilimajones
150 g utvannet klippfiskfilet 1 eggeplomme
50 g potet  1 dl soyaolje (eller annen nøytral olje)
3 dl melk ¼ chili
2 fedd hvitløk ¼ ss hakket bladpersille
1 sjalottløk Salt 
¾ ss hakket bladpersille Pepper
1 eggehvite
Cayennepepper
Muskatnøtt
Salt
Pepper
Frityrolje 

Fremgangsmåte

Sett poteten på kok. Kok opp melk og hvitløk skåret i skiver. Ha i fisken og la den småkoke i 10 minutter før du trekker kjelen av plata. 

Finhakk sjalottløken, bladpersillen og chilien. Ha eggehviten og eggeplommen i hver sin bolle. Pisk eggehviten til den er stiv. 

Skrell poteten og ha den sammen med fisken i en kjøkkenmaskin. Tilsett også tre spiseskjeer av melken og litt av hvitløken som du kokte fisken i, samt sjalottløk og bladpersille. Bland alt til den jevn masse. Vend inn så mye eggehvite at massen får konsistens som en tykk krem (omtrent halvparten). Smak til med cayennepepper, revet muskatnøtt, salt og pepper. 

Ha bakepapir på et brett. Fordel klippfiskmassen utover bakepapiret i 16 like store "hauger". Ha brettet i frysen så massen blir kald.

Lag majonesen ved å spe oljen i eggeplommen mens du pisker hele tiden. Start med noen dråper olje og øk gradvis til du heller i oljen i en tynn stråle. Ha i chili, bladpersille og smak til med salt og pepper. 

Sett på frityren, eller varm opp frityroljen til 170°C i en kjele. Det skal ikke være mer olje enn max-merket på frityren, eller at kjelen er halvfull. 

Ta brettet ut av frysen og rull massen forsiktig i hånden til kuler.

Når oljen er varm friterer du klippfiskbollene til de er gyldenbrune. 

Anrett ved å ha majones og alle tallerkene og deretter fire klippfiskboller på hver tallerken. 

God appetitt!