Knekkebrød

Knekkebrød

Skrevet den, av Odd-Magne Hansen. Arkivert i bakverk.

Det er ikke bare rosabloggerne som bruker silikon.

Matbloggernes bruk av silikon

De siste par ukene har rosabloggernes bruk av silikon vært et hett tema. Men visste du at bruk av silikon også begynner å bre seg blant matbloggerne? 

Når det gjelder matbloggerne er det snakk om bruk av silikon i form av kjøkkenredskaper som er laget av dette materialet. Man ser dette særlig i blogginnlegg om baking, hvor det er blitt svært vanlig å bruke kakeformer laget av silikon. Men finnes likevel et produkt av silikon som jeg mener er undervurdert: silikonmatte.

Bruker du silikonmatter, gjør du livet lettere for deg selv.Du har kanskje som meg opplevd at maten har satt seg fast i stekebrettet selv om du smurt det? Eller at du har forsøkt å bruke bakepapir, og maten har satt seg fast i papiret, eller revner slik at du må begynne på nytt? Ved å bruke silikonmatter vil du ikke ha dette problemet. Silokonmattene er slitesterke, tåler varme godt, og maten setter seg ikke fast.

Om du er matblogger eller bare liker å lage mat, bør du skaffe deg et par silikonmatter. En enkel og god oppskrift å prøve den på, er denne oppskriften på knekkebrød.

Oppskrift på knekkebrød

Bruk gjerne denne oppskriften som utgangspunkt for din egen oppskrift på knekkebrød. Kanskje du syns chilli i knekkebrødene er for vågalt? Prøv uten. Kanskje du elsker nøtter? Bytt nøttene ut med et type frø, eller tilsett dem i tillegg til de andre ingrediensene. 

  • Sett ovnen på 160°C
  • Rør sammen alle ingrediensene. 
  • Legg to silikonmatter på hvert sitt stekebrett, og fordel blandingen utover mattene med en slikkepott. Deigen bør være 2-3 mm tykk. 
  • Stek knekkebrødene i 5 minutter. Bruk baksiden av en smørkniv eller lignende, og rut opp deigen på brettene i ønsket størrelse. Jeg ruter opp deigen slik at det blir 16 knekkebrød av hvert brett.  
  • Sett inn knekkebrødene og stek dem til de et gyldne og sprøe. Det tar vanligvis mellom 30-45 minutter. 
  • Tips! Lukk opp stekeovsdøren innimellom for å slippe ut damp.

God appetitt!