Kyllingfrikassé

Kyllingfrikassé

Skrevet den, av Odd-Magne Hansen. Arkivert i hovedretter.

Min 17. mai.

Hurra!

Hurra for 17.mai! Dagen ble feiret hjemme på Solsiden med foreldrene mine som middagsgjester. 

17.mai-middagen ble en suksess. Jeg serverte kyllingfrikassé til hovedrett, og til dessert hvit sjokoladeterte med pistasjnøtter som jeg har skrevet om tidligere her på kokepunktet. Når de begynte å spise sa de de ikke noe før de hadde spist to-tre munnfuller - et sikkert tegn på at maten falt i smak. 

Jeg håper du også har hatt en flott feiring. Her får du oppskriften hvis også du har lyst å lage en, sitat:fantastisk god kyllingfrikassé!

Oppskrift på kyllingfrikassé

Denne oppskriften er beregnet til fire personer.

  • Bein ut kyllingen. Kyllingbrystene og utbeinede kyllinglår skal i frikasséen, resten skal du koke kraft på. 
  • Vask og skrell grønnskakene. Del én gulrot, én stilk selleril, én vårløk og tre sjalottløk i passe biter. 
  • Brun kyllingbeinene sammen med olivenolje, de ferdigkuttede grønnskakene, sterneanis, laubærblad, og hel sort pepper. Ha i 1 dl hvitvin, og la det koke til det nesten ikke er noe igjen. Fyll vann kaldt vann til det dekker godt, og ha i soyasausen. Under kokingen legger seg et lag med skum og grums på toppen. Dette tar du bort med en øse. Kraften skal koke i minst to timer. 
  • Smelt smøret i en kjele og rør inn hvetemelet med en visp til en jevn masse.  
  • Kutt opp de resten av grønnsakene - unntatt vårløken og tomatene. Blomkålen er enklest å dele i to, skjære ut stilken, og dele med hendene i buketter. 
  • Sil kraften. 
  • Stek de ferdigkuttede grønnsakene blanke i litt olivenolje, og hell på resten av hvitvinen og la den koke i to-tre minutter. Ha i kraften og la det koke til grønnsakene begynner å bli møre. Rør inn jevningen av hvetemel og smør. Tilsett melk og fløte, og gi det et oppkok. Ha i tomatene og trekk kjelen til side. 
  • Stek kyllingen i smør. NB! Det er bedre å steke kjøttet i to omganger, enn å risikrere at du har for mye pannen og at kjøttet blir kokt i stedet for stekt. Legg kyllingenstykkene med skinnsiden ned i pannen. Når skinnet er gyldenbrunt, snur du kyllingen. Underveis i stekingen øser di smør fra stekepannen over kyllingen. Når kyllingen er stekt legger du det til siden og lar den hvile. 
  • Finkutt gressløken og vårløken. 
  • Sett kjelen med grønnsakene på kok. Del opp kyllingen, og ha den i sammen med vårløk og gressløk. 
  • Smak til med salt, pepper og smøret du stekte kyllingen i. 

God appetitt!