Linser

Linser

Skrevet den, av Odd-Magne Hansen. Arkivert i hovedretter.

I likhet med hovedretter basert på kjøtt og fisk bør vegetarretter inneholde proteiner.

Vegetarmat

Min erfaring er at mange, kokker inkludert, feilaktig tror at vegetarianere kun spiser frukt og grønnsaker. Men alle mennesker trenger nok proteiner. En god måte å imøtekomme behovet til de som foretrekker vegetarmat, og å overraske mange med hvor godt vegetarmat kan smake, er å servere linser. 

Som det fremkommer av maten jeg lager er jeg ikke vegetarianer. Men i motsetning til mange restauranter vil jeg ha en god vegetarrett på menyen. Her er en oppskrift på linserisotto til to personer:

Oppskrift på linserisotto

Klargjør alle grønnsakene. Ta ut stilken på tomatene og snitt et kryss på toppen på dem. Ha tomatene i kokene vann i noen sekunder. Når skallet løsner har du dem i iskaldt vann og tar av skallet. Del aromasoppen i fire og stek dem i litt olje. Skrell aspargesen og kutt dem opp.  Kutt opp dadlene og finhakk litt chili.

Ha linser, vann, hvitvin og tomatene i en kjele og sett på kok. Når det koker har du i soppen og aspargesen. To minutter før linsene er helt møre (etter ca. 8 minutter) har du i dadlene og chilien. Rør inn smøret og smak til med salt og pepper.

NB! Koketiden på linser kan variere. Koketiden på linsene jeg har brukt er 10 minutter. Har du linser som må koke lengre venter du i tilsvarende lengre tid før du har i aspargesen slik at de ikke koker lengre enn 10 minutter.  Ellers er det bare å følge oppskriften.