Reinsdyrhjerte

Reinsdyrhjerte

Skrevet den, av Odd-Magne Hansen. Arkivert i forretter.

Det er bedre å ha urtene i maten, enn på maten. Dette kan høres selvfølgelig ut, men det er ikke alle som har innsett dette.

Bruk urter i maten

Å lage god mat handler i stor grad om å ikke bruke for mange ingredienser. Har man urter i maten blir det lettere å lage smaksrike retter med få ingredienser. Denne retten av tørket reinsdyrhjerte er ett eksempel på det.

Det er viktig å huske på at det er bedre å ha urtene i maten, enn maten. Dette kan høres selvfølgelig ut, men det er ikke alle som har innsett dette. Du har kanskje også opplevd å få servert retter hvor kokkene har hatt store kvaster med urter som pynt på rettene, men ikke noen urter i dem?

Den største fordelen med å heller ha urtene i maten, er at maten smaker mer. Når man bruker urtene på denne måten kutter man de vanligvis opp, noe som også bidrar til at maten også blir lettere å spise.

Her er en egenkomponert oppskrift på tørket reinsdyrhjerte, beregnet som forrett til to personer. I likhet med retter som pasta carbonara, paella og blåskjell som jeg har skrevet om tidligere, er urtene hatt i, og ikke på maten.

Oppskrift på tørket reinsdyrhjerte

Stek tomatene i litt olje til skinnet løsner og ”skrell” dem. Finsnitt gressløken, bland den med rømmen og smak til med salt, pepper og  cayennepepper. Skjær reinsdyrhjertet i tynne skiver. Stek tomatene litt til på lav varme. Anrett og server.

God appetitt!