Steinbit

Steinbit

Skrevet den, av Odd-Magne Hansen. Arkivert i hovedretter.

Respekter råvarene.

Farlig godt

Man skal respektere råvarene. For steinbit gjelder det i dobbel betydning.

Bestefaren min skal en gang ha fått en steinbit som bet seg fast i fingeren hans, og slapp ikke taket selv om han skar hodet av den. Det er altså god grunn til å ha respekt for steinbiten hvis man får den ombord.

Som alle andre råvarer bør man respektere stenbiten når den også ligger på kjøkkenbenken. Her er en måte å yte denne fantastiske fisken respekt.

Oppskrift på steinbit

Her er en oppskrift på steinbit, beregnet til to personer:

  • Start med grønnsakene. Skrell gulrøttene og vask de andre grønnsakene. Del dem opp.
  • Varm opp en kjele. Hell i olivenolje så det dekker bunnen. Ha i gulrøtter og tomater og sett på lokk. La det koke på middels varme.
  • Krydre fiskefileten med salt og pepper. Varm opp en stekepanne. Ha i litt olivenolje og fisken.
  • Ha vårløk og sukkererter sammen med de andre grønnsakene.
  • Stek fisken på den ene siden til den er nesten stekt gjennom, før du snur den.
  • Smak til grønnsakene med oljen fra stekepannen, salt, pepper og lime.
  • Legg grønnsakene midt på tallerkenen, fisken oppå grønnsakene og litt saus rundt.

Server gjerne retten med poteter hvis du ønsker det.

God appetitt!